Pécsi Tudományegyetem

Rektori Kabinet
Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatóság

 

Intézményi szolgáltatások fejlesztése a Pécsi Tudományegyetemen

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A végzett hallgatók pályakövetéséhez, a munkaadói oldal vizsgálatához és az alumni rendszer fejlesztéséhez a TÁMOP 4.1.1.C-12/1/KONV-2012-0019 Intézményi szolgáltatások fejlesztése a Pécsi Tudományegyetemen c. pályázat nyújt lehetőséget.

 

Diplomás Pályakövető Rendszer

A Diplomás Pályakövető Rendszer (DPR) egy országos kutatási projekt, melyhez kapcsolódóan 2010 tavaszán a PTE is elindította végzettjeinek (akik a megkérdezést megelőző egy illetve három évvel korábban szereztek diplomát vagy legalább abszolutóriumot), és az adott félévben aktív jogviszonnyal rendelkező hallgatóinak online megkeresését.

 

Munkaerő-piaci munkacsoport

A Pécsi Tudományegyetem 2010. óta évente végez pályakövetési vizsgálatokat a végzett hallgatók körében. Egyetemünk szükségesnek tartja a vállalati partnerek megkérdezését is, így a munkaerő-piaci kutatások elindítását, melyek segítségével információt nyerhetünk többek között a diplomák értékéről, a hallgatók felkészültségéről, a munkaerőpiac elvárásairól, a képzések gyakorlatorientáltságáról.

 

Alumni

Az alumni rendszer fejlesztése során az Alumni Akadémia, a Nemzetközi Alumni, az új ALUMNI portál, valamint az Alumni Mecenatúra Kampány (különös tekintettel a 650 éves jubileum felvezetésére) kidolgozására kerül sor.