Pécsi Tudományegyetem

RH MARKETING OSZTÁLY

 

JUBILEUM 650 projektek

Nyomtatóbarát változatPDF változat

A Pécsi Tudományegyetem a JUBILEM 650 projekt révén értékközvetítésre, hagyományőrzésre törekszik olyan módon, mely az egyetemi polgárok, Pécs és a Dél-Dunántúl lakossága számára is érdekes és vonzó lehet. Az alábbiakban a PTE Marketing Osztálya által koordinált projektek találhatóak:

Szelfizz mozdonnyal! - Fotópályázat

 A PTE Jubileumi mozdonya Pécsett - az első nyertes fotó a Jubileumi Mozdony fotópályázaton
Fotó: Szarvák Edvin 

 

PTE InfoPont (kontakt: Szuhán-Glass Beáta, Regényi Lilla, MO)

A PTE InfoPontot 2017. február 14-én ünnepélyes megnyitó keretében adták át a Pécs szívében, a Széchenyi téren a Városháza aljában. A PTE InfoPont azt a célt szolgálja, hogy a városlakók és a Pécsre érkező turisták első kézből szerezhessenek információt a város mellett az egyetemről, és igény esetén PTE-relikviákat is tudjanak majd vásárolni. 

 

PTE 650 Jubileumi mozdony átadása (kontakt: Szuhán-Glass Beáta, MO)

A Nyugati pályaudvaron mutatták be az első magyar egyetem alapításának 650. évfordulója előtt tisztelgő mozdonyt, melyhez kapcsolódó Szelfizz mozdonnyal! fotópályázat keretében bárki értékes nyereményekre tehet szert.

 

Jubileumi meglepetés a PTE dolgozói számára (kontakt: Illésné Balogh Linda, MO)

A jubileumi év alkalmából a PTE Botanikus Kertje virágmagokat gyűjtött össze és adományozott a PTE minden munkatársa számára.

 

Pécs - Plácido Domingo Classics Operafesztivál (kontakt: Kuráth Gabriella, MO)

Plácido Domingo, egyetemünk díszdoktora újra Pécsre látogat, hogy művészetével elkápráztassa a pécsi nagyérdeműt. A nemzetközi fesztivál 2017. június 22. és 25. között kerül megrendezésre a Pécsi Tudományegyetem támogatásával, melyen kedvezményes PTE-s jegyek vásárlására is lehetőség van.

 

Pécs - Plácido Domingo Classics Operafesztivál

 

PTE Pavilon (kontakt: Szuhán-Glass Beáta, MO)

A PTE Pavilonjával számos rendezvényen, fesztiválon találkozhat majd a közönség, ahol a PTE-t nemcsak tudományos, hanem kulturális oldalról is megismerheti a nagyérdemű. A PTE Pavilonnal az EFOTT fesztiválon, a Jubileum 650 PTE Napon, a Pécsi Napokon és a Pécsi Adventen is találkozhatunk majd. 

 

Fesztiválok a jubileum jegyében - a PTE az EFOTT házigazdája (kontakt: Szuhán-Glass Beáta, MO)

Nagy megtiszteltetésként a 2017-es évben az EFOTT házigazdája a Pécsi Tudományegyetem. A PTE a fesztivál alatt ízelítőt nyújt az egyedülálló egyetemi programokból, szabadidős lehetőségekből a kultúra és a sport terén is.

 

Jubileum 650 PTE Nap (kontakt: Szuhán-Glass Beáta, MO)

Egyetemünk szeptember második napján egy mindenki számára nyitott, ingyenes szabadtéri eseményt szervez. Karaink és további szervezeti egységeink mutatják be az egyetem falain belül folyó sokoldalú kreatív munkát a város szívében, hogy egy napra mindenki részese lehessen az egyetemi életnek. 

 

 

 

PTE Dal a Halott Pénztől (kontakt: Szuhán-Glass Beáta, MO)

2017. március 8-án mutatták be hivatalosan is a Halott Pénz együttes Otthon című dalát és klipjét, mely egyben az egyetem új dala is. A tagok, melyek egy kivételével mind volt pécsi egyetemisták személyes pécsi és családi élményeiket szőtték bele a máris óriási sikert arató dalba, melynek bemutató kampányában a PTE is aktívan megjelenik. A dal első pécsi közönségfellépése a szeptember 2-i Jubileum 650 PTE Nap lesz.

 

PTE Táncegyüttes a jubileum jegyében (kontakt: Bánkyné Perjés Beatrix, MO)

A PTE Táncegyüttes is aktívan kiveszi a részét a jubileumi ünneplésből, számos programon találkozhatunk velük ebben a kiemelt évben is. Az Egyetemi bálon először bemutatott középkori koreográfiájukat már több alkalommal csodálhatta meg a közönség, például a Jubileum mozdony átadásán is. A társadalmi érzékenyítés terén is kiemelten tevékenykednek, a Benned a létra kortárs integrált táncprodukcióban is együttműködnek. A Cigány meseesttel decemberben mutatkoznak be a nagyközönség előtt, de addig is számos fesztiválon találkozhatunk velük, ahol a Halott Pénz háttértáncosaiként felelnek madj a partihangulatért. Többek között az EFOTT-on is, melynek 2017-ben a PTE a házigazdája, valamint a szeptember 2-i Jubileum 650 PTE Napon is számos produkcióval szórakoztatják majd a nagyérdeműt. 

 

Nemzetközi fotópályázat (kontakt: Barakonyi Károly, KTK és Kuráth Gabriella, MO)

A Mecseki Fotókub a PTE Jubileum 650 tisztetletére nemzetközi fotószalont rendez "Sopianae 2017 Szalon" elnevezéssel, melyre a világ legjobb fotósait várják. A kiállításon való részvétellel – amelyen a legkiválóbb alkotásokat magyar és nemzetközi díjakkal értékeljük – a fotográfusok egy olyan ünnepi folyamat részeseivé válnak, amelyben összefonódik a magyar felsőoktatást az elmúlt 650 éven át meghatározó hagyomány és innováció, ami Magyarország jövőjét a következő évszázadokban is meghatározza.

 

Nyitott Egyetem (Kosaras Attila, MO)

A Nyitott Egyetem 2017-es előadásai is a 650 éves jubileum jegyében kerülnek megrendezésre. Az egyetemünkön nagy hagyományokra visszatekintő programsorozat előadásai betekintést nyújtanak egy-egy tudományterület izgalmas világába. A látogatók megismerhetik az aktuális kutatási trendeket és eredményeket - mindezt mindenki számára közérthetően és ingyenesen.

 

"Izzik a galagonya" nagyjátékfilm (kontakt: Szuhán-Glass Beáta, MO)

A november végén debütáló "Izzik a galagonya" nagyjátékfilm több jelenete is Pécsett kerül megrendezésre, egészségügyi ellátó intézményeink terei és egy pécsi szórakozóhely is forgatási helyszín lesz. De számos más szállal is kötődik egyetemünkhöz az alkotás. A kamera mindkét oldalán PTE-s dolgozók és hallgatók, volt hallgatók állnak. A film rendezője, Vámos Zoltán egyetemünk alumni tagja és egyben hivatását is a PTE kötelékében gyakorolja orvosként. 

 

 


 

 

JUBILEUM 650 kommunikáció:

 

  1. JUBILEUM 650 a médiában 
  2. JUBILEUM 650 projektek
  3. JUBILEUM 650 tárgyak
  4. Jubileumi események
  5. Jubileumi arculat
  6. Kommunikációs kontaktok