Diplomás Pályakövető Rendszer

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Diplomás Pályakövető Rendszer 2021.

A PTE Rektori Kabinet idén május elején indítja a 2021-es Diplomás Pályakövető Rendszer (DPR) felmérést, a többi felsőoktatási intézménnyel
 azonos időben. Az országos kérdőívhez a korábbi évek gyakorlatának megfelelően kapcsolunk néhány saját PTE-s kérdést is. Az online kutatás során a jelenlegi és az 1 és 5 éve végzett hallgatókat keressük meg e-mailen a munkaerő-piaci elhelyezkedéssel,tervekkel, képzéseinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatban.


Egy NYEREMÉNYJÁTÉK lehetőségével szeretnénk megköszönni a válaszadást.


Nagyon fontosnak tartjuk hallgatóink és végzettjeink véleményét, ezért nagy segítség mindazoktól a válaszadás, akik értékes idejükből 15-20 percet szánnak a kérdőív kitöltésére.


________________________________________________________________________________________________________________________________-

 

 

A Diplomás Pályakövető Rendszer (DPR) egy országos kutatási projekt, melyhez kapcsolódóan 2010 tavaszán a PTE is elindította végzettjeinek (akik a megkérdezést megelőző egy illetve három évvel korábban szereztek diplomát vagy legalább abszolutóriumot), és az adott félévben aktív jogviszonnyal rendelkező hallgatóinak online megkeresését.

A pályakövetési vizsgálat két fő területre fókuszál:

    • A hallgatói motivációs vizsgálattal megismerhetjük a hallgatók munkaerő-piaci, továbbtanulási motivációit, képzéssel szembeni elvárásait, munkaerő-piaci várakozásait, képzési és elhelyezkedési stratégiáit, továbbá előkészíthetjük a későbbi pályakövetéses vizsgálatokat.
    • végzett hallgatók megkérdezésével szeretnénk megismerni munkaerő-piaci helyzetüket, munkavállalói tapasztalataikat, munkaerő-piaci elhelyezkedési stratégiájukat, értékelésüket a képzéseinkre és intézményi szolgáltatásainkra vonatkozóan, továbbá szeretnénk feltérképezni a már diplomával rendelkezők továbbképzési motivációit.

 

KUTATÁSOK SZABÁLYZAT
   
   
   
RENDEZVÉNYEK HOGYAN TOVÁBB? Hallgatói információk
   


   
   
MUNKATÁRSAK LINKEK