Pécsi Tudományegyetem

Rektori Kabinet
Kapcsolati és Nemzetköziesítési Igazgatóság

 

Jubileumi ajándéktárgyak

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Számos jubileumi  tárgy készül a 2017-es évben, hogy ezzel is maradandóan dokumentálni tudjuk és méltón ünnepeljük az első magyar egyetem alapításának jubileumát.

Jubileumi különdíjas egyetemi bor (felelős: Regényi Lilla, MO)

A PTE bora választáson az egyetemi zsűri egy különdíjat is átadott, és „Jubileumi Különdíjjal” jutalmazta a hőgyészi Horváth Pince 2012-es évjáratú Madarász Cuvée borát. A különleges jubileumi ajándék raktári és kereskedelmi forgalomban nem kapható.

 

 

Nagy Lajos király bora (felelős: Regényi Lilla, MO)

A bor a Kárpát-medence ősi, már-már elfeledett fajtáinak házasításából készül. Ilyen borral ünnepelhette meg Nagy Lajos király és Vilmos püspök az egyetem alapítását engedélyező pápai bullát. De a diákok is hasonló borral tüzelték mulatozásaikat, amiről a Szentszékre érkezett pécsi panaszok tanúskodnak. A különleges jubileumi ajándék raktári és kereskedelmi forgalomban nem kapható. 

 

Nagy Lajos király bora

 

Nagy Lajos bora - kis tájékoztató a palackon

 

Jubileumi borostasak és jubileumi papírszatyor (felelős: Regényi Lilla, MO)

A jubileumi borostasak és papírszatyor szintén a 650 éves jubileum jelképeit viseli magán. Az ajándéktárgyak raktári forgalomban kaphatóak.

 

Jubileumi borostasak és jubileumi papírszatyor

 

Jubileumi naptárak (felelős: Regényi Lilla, MO)

A jubileumi évben az egyetem naptárai is díszes jubileumi formát öltöttek. Az ajándéktárgyak raktári forgalomban kaphatóak.

 

Jubileumi naptárak

 

Pannon Filharmonikusok CD (felelős: Regényi Lilla, MO)

A CD válogatást tartalmaz a Pannon Filharmonikusok élő koncertfelvételeiből. A különleges jubileumi ajándék raktári és kereskedelmi forgalomban nem kapható.

 Pannon Filharmonikusok CD

 

 Jubileumi dosszié (kontakt: Illésné Balogh Linda, MO)